Tipy na cvičení doma když není místa nazbyt

Rádi byste cvičili kdykoli se vám zachce, i když na fitko zrovna nemáte chuť? Řešením je vlastní domácí posilovna. Nebojte, nemusíte si hned zařizovat špičkový domácí gym, plně vybavený nejnovějšími fitness stroji. Můžete začít trochu při zemi a zařídit si třeba pěkný fitness koutek, do kterého si budete postupně pořizovat kvalitní fitness vybavení. Základem. který vám nesmí chybět je podložka na cvičení, nějaké ty činky, odporové gumy, švihadlo a případně i pomůcky na jógu či pilates nebo oblíbené TRX.

A i když máte členství v posilovně, tak určitě na renomované fitko nezanevírejte. Cvičení doma i ve fitku můžete totiž skvěle zkombinovat. Někdy prostě není motivace jet x kilometrů do posilovny nebo prostě nemáte zrovna chuť cvičit před ostatními lidmi. To vše nahrává tomu, mít doma místnost nebo již zméněný koutek, který bude občas sloužit jako domácí posilovna.

A pokud si myslíte, že máte velice omezený prostor pro cvičení. Tak nevěste hlavu. I tam se dá cvičit! Menší prostor by neměl stát v cestě za vašimi fitness cíli, proto jsme se dnes zaměřili na několik super tipů na cvičení doma, které vám pomohu dostat se do formy i v omezeném prostoru.

JAK TEDY ZAČÍT?

Zachovejte jednoduchost

Místo plánování složitých tréninků, které vyžadují prostor vysokoškolského stadionu, se raději zaměřte na zjednodušený trénink, který nevyžaduje tolik místa, které možná nemáte k dispozici. Vyberte si svalovou skupinu a pusťte se do toho! Vyberte si dny, kdy se zaměříte na nohy, jádro těla, ruce nebo si zacvičte úžasné lekce jógy a pilates. Chcete si zacvičit kardio? Žádný problém! Tréninky HIIT jsou báječným způsobem, jak si zvýšit tepovou frekvenci, aniž byste potřebovali spoustu čtverečních metrů! Jen si dejte pozor na sousedy v přízemí.

Vytvořte si mobilní prostor

Pokud můžete, najděte způsoby, jak svůj prostor upravit, abyste si vytvořili dobré podmínky pro cvičení. Pokud bydlíte v malém bytě možná budete muset hrát tak trochu tetris s nábytkem, abyste si vytvořili prostor pro cvičení. Jakmile ale přijdete na správné umístění konferenčního stolku, židle atd., bude to pro vás téměř druhá přirozenost a příjemná rozcvička!

Pořiďte si to správné vybavení

Abyste mohli využívat všechny výhody posilovny v pohodlí svého útulného bytu nebo pokoje, budete potřebovat nějaké fitness vybavení! Jak už jsme zmínili v úvodu, tak stačí nějaký dobrý základ cvičebních pomůcek, které můžete do budoucna dále rozšiřovat. Co se prostoru týče, tak vřele doporučujeme TRX závěsný systém, který můžete upevnit za dveře užít si svpoustu cvičení s vahou vlastního těla. TRX je malé, vejde se kamkoliv a navíc ho můžete využít i na cvičení venku!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *