Jumping - trampolína na jumping s madlem

Jumping – 5 věcí, které o něm nejspíš nevíte

Zajímavý moderní tréninkový systém dobyl nejen česká fitness i domácnosti, ale prakticky celou planetu. Překvapivě nepřišel ze zahraničí, jumping se „narodil“ před šestnácti lety v jihočeském Táboře.

  • Co ještě o něm nevíte?
  • Proč se trampolínky hodí to každé tělocvičny i domácnosti?
  • A je náročnější Jumping nebo třeba Zumba?

1. Veselý spalovač kalorií

Jumping patří co do počtu spálených kalorií během jedné cvičební lekce k nejúčinnějším. Samozřejmě záleží na intenzitě cvičení, v průměru však spálíte až 1 500 kcal za 60 minut (1 lekce).

Trampolína na jumping s madlem

To je téměř dvojnásobek než například během lekce zumby a až o třetinu více než při H.E.A.T. Zatímco kalorie z těla mizí, endorfiny (hormony zodpovědné za zlepšení nálady) se v něm díky intenzitě tréninku a jeho podstatě, kterou je zábava, hromadně vyplavují.

„Dá se říct, že z rozchodu s partnerem jsem se doslova vyskákala,“

usmívá se pětadvacetiletá kadeřnice Petra, která na lekce jumpingu chodí pravidelně v rodném Brně a pořídila si trampolínku na jumping i domů, kde cvičí podle instruktážního DVD.

2. Pochází z jihu Čech

Jumping je světový, to je pravda.

Už expandoval do více než 50 zemí světa a šíří se jako velká vlna fitness dřiny a zábavy v jednom.

Jumping cvičení

Místo narození“ má však v jižních Čechách.

Dva mladí instruktoři aerobiku Mgr. Jana Svobodová a Mgr. Tomáš Buriánek hledali alternativu na oživení dlouholetého stereotypu svých sportovních aktivit. Jejich vizí bylo navrhnout sport, který by byl příjemný, efektivní a vhodné pro všechny.

Zlom byl náhodný okamžik, kdy se dostali k pružinové, kulaté trampolíně. Začali přemýšlet, jak integrovat trampolínu do fitness aktivit a jak spojit aerobikové kroky a skoky na trampolíně.

„Vymýšleli jsme, zkoušeli i ve dne v noci, přidali řídítka k trampolíně a dělali všechno možné i nemožné. Dokud jsme nedostali první podobu Jumping® trampolíny, “ vzpomínají Jana a Tomáš

POZOR: Trampolíny jsou certifikované!

Trampolínka na jumping

Při jejich výběru buďte obezřetní.

Trh je zaplavený padělky, které mohou být zdraví nebezpečné.

Jumping se cvičí pouze na speciálně vyvinutých Jumping® PROFI trampolínách.

3. Hodí se pro těžké váhy

Pro lidi s nadváhou je právě trampolína ideální možnost, jak na sobě zapracovat. Při jumpingu odpadají díky měkkému dopadu starosti s bolavými koleny, nebo kyčlemi.

Trampolíny unesou přes sto kilogramů živé váhy. A také s tím, že ta váha bude hopsat, se počítá 🙂 Trampolínky už před časem zkoumali odborníci z NASA. A zjistili zajímavé věci.

Trampolína na Jumping – ukázka skupinové lekce

Podle nich je rebounding až o 70 % účinnější než například tolik populární jogginig. Zároveň ale ani ty nejintenzivnější cviky na trampolíně nejsou tak náročné na klouby jako běh.

4. Stabilizuje vnitřní svalstvo

Během tréninku se zapojuje kromě jiných svalů také hluboké vnitřní svaly v oblasti „core“ (středu těla) i svaly kolem páteře.

To je nesmírně důležité pro celkovou kondici a držení těla.

Jumping je dynamický kondiční tréninkový systém, prováděný na speciálně vyvinutých Jumping® PROFI trampolínách.

Základem je kombinace rychlých a pomalých skoků, dynamických sprintů a silové prvky v kombinaci s prvky pro vyrovnávání perfektního kardio tréninku.

Trampolínka na jumping Profi

Jumping kurzy jsou vedeny vyškolenými instruktory.

Má příznivý vliv na kardiovaskulární systém, zvyšuje kapacitu plic a celkovou vytrvalost.

Trénink na trampolínách posiluje komplexně svaly celého těla, a je tak vhodný nejen pro všechny, kteří chtějí najít účinný způsob na snížení váhy nebo zvýšení fyzické kondice.

Podporuje rychlé spalování tuků

Tento druh fitness aktivity podporuje rychlé spalování tuků, tj příznivé pro hubnutí a prevenci zdravotních komplikací, ale je vhodný i pro rekonvalescenci po poranění nebo v případě kloubních problémů.

Jumping cvičení

Lekce Jumping se provádí na speciální a bezpečné trampolíně s madlem

Lidé, kteří pravidelně cvičí Jumping vydrží pracovat déle, lépe spí a cítí se více uvolněně. Cvičení na trampolínkách má také prokazatelně uklidňující účinek na nervový systém.

Kombinací zábavného cvičení, motivující hudby a specifických pohyb je zajištěn vysoký příval endorfinů.

Jumping je tedy ideálním sportem pro formování těla a díky němu zhubnete rychle a navíc má příznivý vliv na vaše zdraví.

5. Pro maminky po porodu

Nejde jen o to, že maminka získá účinného spojence pro boj s kilogramy navíc. Jumping příznivě ovlivňuje kondici svalů pánevního dna.

Chcete se vyskákat ze špatné nálady a přebytečných kil?

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *