| | |

Silové expandery pro domácí trénink a vyrýsovanou postavu

Současná situace ohledně koronaviru se pomalu začíná uklidňovat (plně v to věříme). A přes to, že fitness centra, za určitých podmínek a zvýšené hygieny, již nějaký ten den opět fungují, mnozí z vás nejspíš i nadále dávají přednost domácímu cvičení. Přinášíme vám tip, jak své tréninky okořenit, dodat jim na intenzitě, některé cviky ztížit, jiné usnadnit a perfektně si do léta vyrýsovat postavu. Zkuste do svých tréninků zapojit také SILOVÉ EXPANDERY!

Silové expandery neboli odporové gumy jsou perfektní fitness pomůckou, která vám zpestří běžné tréninky nejen ve fitku, ale i u vás doma nebo na zahradě. Díky jejich vlastnostem vás posunou k vašim fitness cílům za kratší dobu než při cvičení bez nich. Ať už půjde o vyrýsování postavy, posílení určitých svalových partií nebo zpevnění celého těla.

Odporové gumy můžete využít dvěma způsoby. Buď jako výpomoc při cvicích, které jsou pro vás náročné nebo naopak pro ztížení cviků jako odpor. Široké využití expanderů využijete mimo jiné i při rozcvičkách, když budete chtít zlepšit mobilitu a především i při posilování!

XLGSA5KA

Na výběr je mnoho různých druhů expanderů, pro různé využité a různě efektivní tréninky. Nevíte jakou odporovou gumu neboli expander si vybrat? Poradíme vám.

JAKÝ EXPANDER SI ZVOLIT?

Krása odporových gum se skrývá v jednoduchosti. Jde o celkem prosté fitness pomůcky, jejichž charakteristickou vlastností je elasticita. Čím více gumu natáhnete, tím větší klade odpor nebo naopak poskytuje dopomoc při cvičení. Na trhu je k dostání hned několik variant nabízejících různou mírou odporu a tedy i rozmanité využití.

foto

MINIBANDY

Začneme těmi nejmenšími a těmi jsou minibandy. Jsou sice krátké, ale díky jejich odporu si perfektně vybudujete sílu celého vašeho těla. S jejich pomocí se můžete také rehabilitovat po zranění, perfektně provést strečink před či po cvičení nebo je využijete právě pro zmíněný silový trénink, kdy cvičíte s vlastní vahou. Poskytnou vám tak progresivní rezistenci při tradičním cvičení, jako jsou například dřepy či bench-press. Při cvičení aktivujete jádro a stabilizujete svaly v oblasti boků a paží.

Minibandy TIGUAR se prodávají v setu, který obsahuje 4 kusy s různou mírou odporu. Chcete-li však jen jeden kousek, zvolte si z TRX® Minibandů, kde si vyberete podle rezistence ten pravý, který vám bude nejlépe vyhovovat.

tiguar-minibands-set-4-kusu

trx-mini-bands

POWER BANDY

Speciální gumy připraveny ve spolupráci s master trenérem Jacobem Podgórskim, tvůrcem konceptu firmy Group Training. Gumy jsou extrémně odolné nejen při tomto druhu tréninku, ale také při komplexní sportovní přípravě. Poskytují vhodnou intenzitu cvičení bez ohledu na úroveň fyzické kondice klienta při tréninku.

Jejich výjimečnost spočívá v tom, že sám cvičenec si určuje výkon a hlavně váhu, se kterou bude cvičit. Na gumě jsou vyznačeny speciální zarážky 12kg, 24kg a 45kg. S každou zarážkou se tak váha při cvičení zvyšuje. Například, pokud budete držet gumu na zarážce s 12kg, budete si připadat, jako byste cvičili s 12ti kilovou činkou. Na výběr je ze 4 různých odporů.

trx-strength-bans

TIGUAR KRUHOVÉ EXPANDERY

Posilovací gumové pružiny jsou jednoduché pomůcky k posilování a tvarování postavy. Cvičení s kruhovým expanderem je vhodné při spalování tuku, formování postavy, zlepšování rovnováhy a zpevňování svalů okolo páteře.

Jedná se o velmi vhodnou cvičební pomůcku pro všechny silové lekce, jógu či pilates, protahovací částí cvičení nebo jako samostatný prvek cvičebního programu. Kruhový expander Tiguar má průměr 80 cm.

tiguar-kruhovy-expander

X-BANDY

X-Bandy jsou dlouhé pásky, vhodné zejména ke cvičení a posilování spodní části těla. Pásky vám odlehčí a pomohou při vašem posilování. Jedná se o velice efektivní způsob jak zlepšit balanc a posílit spodní část těla včetně hýždí a stehen. Potřebujete-li opravdu dlouhé gumy, pak zvolte X-BANDY v roli, které jsou 15 až 24m dlouhé.

x-bands-physical-flex-bands-1-5-m-4-varianty

x-bands-physical-v-roli-15-m-4-varianty

TIGUAR MAXI EXPANDERY

Expandery jsou na obou stranách ukončeny poutkem, které slouží k uchopení, provlečení nohou/rukou. Případně je můžete provléknout mezi žebřinami, pod lavičkou a podobně. Právě díky všestrannosti umožňuje provádět nekonečné množství cviků, kterými posílíte celé tělo.

Standardní délka Tiguar maxi expanderu je 160 cm, čímž umožňuje jeho využití pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Trenéři ho velice rádi zařazují do svých tréninkových plánů při vytváření zajímavých a nevšedních cviků.

ZACVIČTE SI S NÁMI:

TIGUAR MEGA EXPANDERY

Standardní délka těchto silových expanderů je 180 cm. Díky ploché střední části jsou vhodné pro cvičení s využitím stepu či jiného nářadí, které by mohlo klasické expandery poškodit. Velmi vhodné je používat tyto expandery i při cvičení zaměřeném na rozvoj flexibility či svalové stability.

tiguar-mega-expander

TIGUAR DOUBLE EXPANDERY

Dvě madla, dvě ochrany expanderu pro maximální komfort a dlouhou životnost vašeho nářadí. Double expander je vylepšené řešení klasického expanderu, kdy je na gumovou část navlečena ochranná vrstva zamezující přímého kontaktu pryžového expanderu s obuví.

5iFQZzXU.jpeg

expander-physical-level-1-4

Expandery jsou běžnou součástí každého fitness centra, kde se skvěle hodí jak na individuální tréninky, tak na skupinové lekce při kondičním i kruhovém tréninku. Neměli by ale také chybět ani ve vaší domácí posilovně. Jsou skladné, lehké a univerzální, a proto si je můžete přibalit kamkoliv s sebou, a udržovat se tak v kondici nejen doma, ale i třeba v parku či na zahradě.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *