| |

TRX® a jóga – zvláštní kombinace? Právě naopak!

Spojení TRX® a jógy může někoho zaskočit. Je to ale právě naopak. Kombinace oblíbeného cvičení na závěsném systém TRX® a stále více populární jógy přináší skrytá pozitiva a dodává cvičení úplně jiný rozměr. Klasické jógové pozice lze zajímavě kombinovat s TRX®, čímž si cvičení můžete ztížit nebo zjednodušit. Záleží na Vaší úrovni a touze se zlepšovat.

Jóga Vám může pomoci při špatném usínání, při silné bolesti zad nebo při relaxaci, na kterou si v dnešní době najde čas málokdo. Jóga buduje sílu, protahuje a prodlužuje zkrácené svaly a napomáhá k lepšímu držení těla. Cvičení s TRX® buduje svalovou sílu, flexibilitu a stabilitu. Pokud tedy spojíte jógu s TRX®, určitě Vás čekají skvělé výsledky 😉

V České republice je jóga ve spojení s TRX® čím dál populárnější. Abychom zjistili a přiblížili Vám, v čem je kouzlo této zajímavé kombinace,  oslovili jsme přední lektorku programu TRX® For Yoga, Michaelu Raptopulu. Rozhovor najdete níže:

Michaela

 

Dobrý den, Míšo.

Jak jste se ke cvičení jógy dostala?

Po tenisové kariéře jsem chtěla zvolnit a zvažovala cvičení jógy nebo pilates. Šla jsem na lekci powerjógy a bylo jasno 🙂 Podlehla jsem józe a v každé volné chvíli jsem už nestála na tenisovém kuru, ale v sále, kde se cvičila powerjóga.

Co Vám cvičení jógy přináší?

Přináší mi skvělé protažení, posílení těla, dýchání, ale hlavně miluji koncentraci, která je v józe velmi na místě. Čistím si hlavu a užívám si vše, co je s jógou spjato.

Spojení TRX® a jógy se může zdát netradiční, jak to vnímáte Vy?

Ano, to je. I pro mě to bylo zvláštní propojení. Vyzkoušela jsem si to a pochopila, že díky TRX® si některé cviky můžu ještě ztížit a některé mi naopak mohou pomoci, aby byly cviky jednodušší, tedy ideální kombinace 🙂

Doporučila byste spojení jógy a TRX® lidem, kteří to ještě nikdy nezkusili? Pokud ano, proč?

Rozhodně ano. Na mé lekce chodí lidé, kteří měli zkušenost s TRX® a byli zvědaví, jak to bude v kombinaci s jógou fungovat. Ale chodí i tací, kteří nemají žádnou zkušenost ani s jógou, ani s TRX®. Nic není překážkou a vše dokážeme upravit tak, aby si zacvičili úplně všichni. Ať pokročilí, tak i začátečníci. To bych řekla, že je na propojení TRX® a jógy úplně úžasné!

Hrozí při cvičení jógy s TRX® nějaká rizika?

Hrozí asi tak jako u jiných cvičení, která se cvičí nesprávnou technikou! I tady je potřeba cviky provádět tak, aby byly ku prospěchu, tedy korektně. Je to pomalejší cvičení, a proto rozhodně necvičíme na velký počet opakování, ale spíše na výdrž v dané pozici.

Provozujete kromě jógy nějaké další sportovní aktivity?

Jsem po tenisové kariéře dál užitečná v tenisu a předávám zkušenosti mladší generaci 🙂 Jsem tenisový trenér.

Děkuji Vám za rozhovor.

Inspirativní video:
TRX a JÓGA

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv cvičení, věřte, že Vaše tělo Vám v budoucnu poděkuje a i Vy se budete cítit lépe 😉 Dejte bolestem zad či problémům se spaním sbohem a udělejte něco pro sebe ještě dnes!

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *