BOSU balance trainer

Balanční podložka BOSU – 10 věcí, které je dobré vědět + TIP: senzační „bosák“

Jestli se o nějaké pomůcce na funkční trénink dá říct, že doslova dobyla sály na skupinové lekce ve fitness, pak je to určitě balanční podložka BOSU. „Bosáci“ se nastěhovali do studií na celé planetě a pokud chcete být ve formě, i doma je dobré nějaký mít.

Tady je 10 méně známých faktů o bosu balance trainer, které se vyplatí vědět.

cvičení bosu

O tom, že BOSU dokonale rozvíjí „core“ – svaly středu těla (včetně těch nejhlouběji umístěných) + svaly pánevního dna, o tom jste už bezpochyby slyšeli.

Víte ale například, jak o bosáka (nebo bosáky, v případě, že jich ve svém fitness vlastníte vícero) pečovat, abyste prodloužili jeho (jejich) životnost?

Balanční podložka bosu – odkud se vůbec vzala a kde získala jméno?

1. Americký rodák

Bosu balance trainer je Američan. Jeho vynálezcem je trenér David Weck.

2. Jméno

BOSU pochází z BOth Sides Up – nebo-li použitelný z obou stran. Dokáže se chovat podobně jako overball, ale otočením se změní v nestabilní pomůcku, která vás přinutí zatínat všechny svaly při každém pohybu.

3. Kdy se představil

Poprvé ho veřejnost mohla vidět v roce 1999, kdy byl demonstrován dvanácti cvičícími muži v rámci experimentu Easter Illinois University. Prvními zákazníky byly tréninkové skupiny profesionálů z nejrůznějších odvětví, především však bosu zaujalo atlety.

Cviky na bosu

4. Kolik vydrží?

Cvičit a pomáhat může i klientům s velkou nadváhou. Unese 136 kg.

5. Co dokázal neobvyklého

Na skupinové lekce postupně přilákal spoustu mužů. Není divu. Který muž s rozumným zájmem o fitness by nechtěl vyrovnaně zapojovat při účinném cvičení svaly celého těla.

6. Spojenec

BOSU balanc trainer lze účinně kombinovat s dalšími pomůckami. Velmi populární je například v poslední době jeho propojení s TRX závěsným systémem.

7. Jak ho skladovat

Buď napuštěný, nebo vyfouknutý, každopádně mimo místa, kam proniká přímé sluneční světlo. Škodí mu samozřejmě také mrazy (jako všem podobným materiálům) či naopak extrémnější vysoké teploty. Slunce i vyšší teploty mohou způsobit deformace.

8. Údržba

Pravidelně BOSU otírejte od prachu a potu (ideálně vlhčenými neparfémovanými ubrousky nebo hadříkem). Lze použít i vlažnou vodu a slabý mýdlový roztok. Raději žádné chemikálie!

podložka na cvičení BOSU

9. Pozor na boty

Než na BOSU ball nastoupíte, pro jistotu si vždycky zkontrolujte podrážky, jestli v nich neuvízl ostrý kamínek nebo střípek.

10. Náš tip: TOTALLY PINK!

bosu balanční podložka

Nádherný, ojedinělý atraktivní kousek. Růžové BOSU.

Ideální pro to, aby přilákalo do vašeho fitka klientky ke cvičení, aby vám ho všechny kámošky záviděly, nebo jako TIP na vánoční dárek pro marnivou přítelkyni zamilovanou do cvičení!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *