|

Nejhezčí nakládací činka na PUMP FX v éteru!

Silový trénink nebo kardio? Pořád nevíte, na jakou stranu barikády se připojit? Ať už jste zastánci toho či onoho, zbystřete – existuje cvičení, které má v sobě prvky silového i kardiovaskulárního tréninku, cvičí se ve skupině za doprovodu hudby, ale přitom neobsahuje složitou choreografii ani bláznivé poskakování. Za to díky němu posílíte celé tělo a vytvarujete si postavu snů! O čem je řeč? Přeci o PUMP FX, nebo chcete-li BODY Pump. 

PUMP FX, BODY PUMP… Co to je?

Psal se rok 1934, když se v Aucklandu na Novém Zélandu narodil Leslie Roy Mills. Atlet, olympijský reprezentant, a především zakladatel fitness programu Less Mills, který se rozšířil do více než 70 zemí světa.

INTENZIVNÍ, ÚČINNÉ, ZÁBAVNÉ SKUPINOVÉ CVIČENÍ

Oblíbené cvičení s nakládací činkou o různých stupních zatížení a stepem pro komplexní posílení celého těla.

BodyPump vznikl jako první program Less Mills v roce 1990 pod původním názvem Pump. Cvičení s činkou, závažími a stepem se díky své jednoduchosti, a přitom účelnosti, stalo okamžitě velice populární. Nemusíte se bát žádných složitostí, lekce je poskládána z dřepů, výpadů, tlaků, tahů a rotací se závažím, které si každý upravuje podle svých možností a kondice. Důraz je kladen i na přívětivý přístup lektora, atmosféra by měla být uvolněná a zábavná. Tomu napomáhá i výběr hudby.

Je PUMP FX vhodný pro vás?

Pravděpodobně ano! Je totiž vhodný pro každého. Je to tak komplexní cvičení, že jeho benefity ocení zastánci silového tréninku i kardia. PUMP FX je skupinové cvičení pod dohledem instruktora. Motivující hudba, jednoduchá choreografie, kombinace aerobního a silového cvičení. Nemusí se ho bát ani fitness začátečníci. Zátěž na nakládací čince si určí každý dle své fyzické zdatnosti. Snadno měřitelný progres – zátěž, se kterou jste začínali pro vás bude najednou po pár lekcích příliš snadná. Cvičení je nenárazové a nezatěžuje klouby, kosti ani páteř. Posiluje kardiovaskulární systém a tvaruje postavu. Ale co vám budeme povídat, nejlíp uděláte, když si lekci vyzkoušíte :-).

Jak vypadá lekce PUMP FX?

Co si vzít sebou na lekci? Pohodlné sportovní oblečení, vhodnou obuv do posilovny, pití a ručník. Nakládací činku, stepy a ostatní pomůcky už zajistí fitness centrum.

Jak už jsme si objasnili výše – PUMP FX je makačka, na kterou je tělo potřeba připravit. Lekce začíná zahřátím v podobě posilování s lehčími vahami nebo pouze s vlastní vahou a protažením. To zabere asi 10 minut. Poté přichází na řadu hlavní část tréninku. Cvičí se v blocích zaměřených vždy na určité partie. I když se cvičí s hudbou, nemusíte se bát složité choreografie, nejedná se o aerobik. V hlavní roli budou dřepy, výpady, tlaky a přítahy. Vše s nakládací činkou. Váhy se během cvičení mění. Na některé cviky se používají lehčí zátěže, na některé těžší a v potaz je potřeba vzít i kondice cvičících.  Nohy, zadek, záda, ramena, ruce, břicho – nic není ušetřeno a během 45 – 60 minut zapojíte všechny hlavní svalové skupiny.

Lektor před cvičením vysvětlí a ukáže správnou techniku provedení cviku a pak cvičí s vámi.

Nemusíte se tak bát náročného poskakování s činkou. Na rozdíl od jiných aerobních tréninků nehrozí nárazy, které by zatěžovali vaše klouby. Ač jsou cviky na první pohled jednoduché, nakládací činka jim dodá nový rozměr a po pár minutách budete rádi, že jste si nezapomněli ručník. Stejně jako u většiny jiných aktivit, je důležitá pravidelnost. Díky možnosti nastavit si závaží se máte neustále kam posouvat. Začíná se s nižší vahou. Zpočátku možná budete některé cviky provádět i bez závaží. Zda je pro vás daná váha optimální vám poradí lektor. Závaží by nemělo být moc lehké, ale ani moc těžké, aby vám umožnilo správné provedení cviku. Cvičit byste měli s respektem, ale zároveň mít na vědomí, že pokud nebudete využívat své síly na maximum, ošidíte pouze sami sebe.

Na závěr je důležité zklidnit tělo i mysl a protáhnout se. Poslední minuty lekce jsou věnovány strečinku a relaxaci. 


Proč naše nakládací činky Tiguar?

Protože jsou nejhezčí! Opravdu! Přesvědčte se sami. Nejste tak povrchní a zajímá vás víc? Jak činky vznikly, z čeho jsou vyrobeny? Silné a slabé stránky? Níže naleznete všechny podstatné informace. 

Nakládací činka je set složený z tyče, tří druhů kotoučů rozdílné hmotnosti a uzávěrů.

Nakládací činka na Body Pump – Tiguar Power Gym, 18 kg

První nakládací činka, které se nemusí bát ani křehké ženy. Je určena zejména pro cvičení BODY Pump, neboli PUMP FX. Dřepy, tlaky, výpady či zdvihy si díky nakládací čince můžete ztížit. Trénink tak bude mnohem efektivnější.

Stále váháte?

Polyurethanová nakládací činka vyrobena z velmi kvalitního materiálu s výbornou povrchovou úpravou osy i kotoučů. Hexagonální tvar závaží brání protáčení činky.
Barevné řešení kotoučů umožňuje velmi snadnou orientaci při výběru závaží při skupinových lekcích.
Pružinové uzávěry opatřené systémem „Quick Lock“ pro snadné a rychlé upravování hmotnosti závaží činky.

2x závaží 4,5 kg – šedá
2x závaží 2,5 kg – tmavě modrá
2x závaží 1,25 kg – fialová
tyč 1,6 kg o délce 140 cm, průměr 2,5 cm
2 pojistky

NAKLADACKA

SLEVOVÝ KÓD 20% na nakládací činku na Body Pump – Tiguar Power Gym, 18 kg
*platí od 5.12.2021 do 12.12.2021

Nakládací činka – Tiguar Power Gym Butterfly, 20 kg

Skupinové lekce BODY Pump/PUMP FX už nikdy nebudou jako dřív. Jak už napovídá název, vzhled činky je inspirován motýlími křídly. Krásně designované kotouče, které se nekutálí. Tento tvar dává kotoučům nejen vizuální lehkost, ale díky ergonomickým rukojetím se z kotouče stává i samostatné nářadí, se kterým může klient posilovat.

Barevné řešení kotoučů umožňuje velmi snadnou orientaci při výběru závaží při atraktivní skupinové lekci.

Díky pružinovým uzávěrům, opatřené systémem „Quick Lock“ snadno a rychle můžete upravovat hmotnost závaží činky což umožňuje mnoho druhů cvičení – díky tomu si tato nakládací činka našla klientelu u všech výkonnostních kategorií uživatelů.

2x závaží 5 kg – olivová
2x závaží 2,5 kg – tmavě modrá
2x závaží 1,25 kg – fialová
tyč 1,8 kg – délka 140 cm, průměr 2,8 cm
dvě pojistky

Co dalšího by se mohlo hodit?

TIGUAR STEP

Použití stepu zvyšuje zátěž zejména na svalstvo dolních končetin a hýždě. Při cvičení na stepu tak dochází k větší spotřebě energie. Máme růžový i šedý.

PODPORA STEPU

Podstavec pod aerobikový step, který vám umožní zvýšit step na 20 a 24 cm. Cvičení bude mnohem náročnější a intenzivnější.

PODLOŽKA MANDALA

Podstavec pod aerobikový step, který vám umožní zvýšit step na 20 a 24 cm. Cvičení bude mnohem náročnější a intenzivnější.

A nezapomeňte nás sledovat 🙂

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *