|

GUN-eX : vyvarujte se chyb při cvičení s elastickými lodními lany

Vyzbrojte se GUN-eX a získejte super spojence pro váš funkční trénink. Zdaleka ne každý ovšem umí s lodními lany zacházet. Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se můžete při tréninku dopustit?

HISTORIE GUN-eX

Zakladatelem značky GUN-eX, která má české kořeny, je Jan Marvan. Ten spolu se svým týmem trenérů a vývojářů dlouho přemýšlel, jak běžná lana přivést k dokonalosti. Protože chtěl sám využívat funkční trénink s lodními lany naplno. Po dlouhé cestě hledání vhodných materiálů a nekonečného zkoušení a testování se zrodila elastická lodní lana, která mají mnoho výhod oproti běžným neelastickým lanům. Značka si získala své příznivce po celém světě s největší základnou v USA. To, že jde o českou značku s kvalitní 100% českou výrobou, ale ví jen málokdo. Proto se nebojte GUN-eX lana zkusit pokud k tomu budete mít příležitost nebo si je rovnou pořídit. Trénovat se s nimi dá nejen uvnitř, ale za dobrého počasí i venku. Jak značka postupně rostla, rozširovala i své portfolio produktů, takže kromě lan, u nich najdete například i zátěžové vesty ARMOR, Power bagy nebo DOUBLE TRAINER pro domácí využítí.

Jaké jsou tedy chyby, kterých byste se měli vyvarovat?

ŠPATNÝ POSTOJ

Propnutá kolena, kulatá záda, předsunutá hlava a další nešvary.

POKROČILÉ CVIKY U ZAČÁTEČNÍKŮ

Například špatně vybraný cvik s velkou rezistencí. To klientovi, který nemá zvládnuté základy s GUN-eX, nemůže rozhodně prospět.

SPRINTY S GUN-eX

Sprinty s cílem co nejvíce lana natáhnout také nejsou tím pravým ořechovým. A přitom ve skutečnosti stačí udělat tři čtyři rychlé kroky aby byl účinek dynamického startu co největší.

ŠPATNÉ UKOTVENÍ LAN, HIP-BELTU ČI KARABIN

To je naprostý základ a každý trenér, který s GUN-eX pracuje by vám to měl názorně ukázat.

Workout: zacvičte si s GUN-eX

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *