| |

Jak vybrat nejlepší podložku na jógu a pilates?

Karimatka, jógamatka, podložka na cvičení?

Na názvu až zas tak nesejde. Jde o to, vybrat si tu pravou. No ale která to je? Na trhu jich je tolik, že vám z toho jde hlava kolem? Při nákupu na e-shopu si těžko můžete zboží vyzkoušet, tak jsme to udělali za vás! Vzali jsme do fitka všechny jóga podložky, které nabízíme, a otestovaly jsme je během podzimní rovnodennosti.

IMG_20210921_153743_1

Že je podložka jako podložka? Nesouhlasíme!

Při výběru té pravé podložky je potřeba brát na zřetel mnoho faktorů, díky kterým může být cvičení mnohem příjemnější.

Nejdůležitější je ujasnit si, na jaký  druh cvičení budete podložku používat. Při pilates a protahování oceníte spíše vyšší a měkčí podložku. Při józe se vám bude hodit protiskluzová úprava a dostatečná délka. Gymnastika a dynamická cvičení se budou nejvíce přátelit s vyšší podložku, která tlumí dopady. Naopak na funkční trénink bude ideální tvrdší a nižší podložka.

Druh cvičení jsme si ujasnili a přichází na řadu místo, kde budete s podložkou cvičit. Pokud budete cvičit pouze doma, není potřeba řešit váhu. Ale pokud si nosíte podložku každé úterý na lekce jógy přes půl města, oceníte nižší hmotnost i přenosný popruh. Milovníci venkovního cvičení ocení pevnou a odolnou podložku.

Neméně důležitý je materiál. V naší nabídce seženete podložky z gumy, PVC, speciální EVA pěny. Nabízíme i podložky z EKO-PVC, které jsou vyrobeny bez jakýchkoli toxických látek a je tedy šetrná k životnímu prostředí.

A co rozměr a vzhled?

Ať už jste si přečetli cokoliv, podložky jsou v prvé řadě věcí osobního vkusu a preferencí. Délka podložky by měla být asi o 10 cm delší než je vaše výška. Námi nabízené podložky mají minimálně 180 cm na délku a 60 cm na šířku. Tloušťka také záleží na vás, někdo potřebuje při cvičení měkkou podporu pro kolena, někdo nedá dopustit na tvrdší podložku, na které se cítí stabilnější. A na závěr to nejdůležitější – vzhled! Vyberte si podložku, na kterou bude radost pohledět!

Fitness centra, jóga a pilates studia nebo rehabilitační a fyzio zařízení jistě ocení kovová oka, kdy je možné podložky zavěsit na stojany a pohodlně je tak uskladnit ve větším počtu kusů. Z hlediska hygieny je důležitá i omyvatelnost.

A teď už k samotnému testování!

Která podložka obstála nejlépe?

Tiguar – Jóga, pilates podložka mandala

podložky-mandala-mix
Mandala se zrodila v Tiguaru, která vzhledem i vlastnostmi přímo vybízí ke cvičení jógy. Neklouže a je tak akorát měkká, to znamená, že si užijete jednotlivé asány bez toho, aniž byste klouzali po podložce. A poděkují vám i vaše kolena. Má středovou osu pro optimální postoj rukou i nohou při cvičení a jako bonus pěkný design. Zkrátka ta nejlepší volba pro jógovou praxi! Na výběr máte ze třech barevných variant – fialová, modrá a grafitová. Má oka na zavěšení, hodí se tedy i do fitness center a studií.

Tiguar Deluxe podložka

tiguar-deluxe-podlozka

Podložka Deluxe nezískala svůj název pro nic za nic, je totiž opravdu L.U.X.U.S.N.Í. A je především luxusně měkká. Natolik, že na ní můžete i spát. Ale pokud už postel máte, oceníte ji třeba při rehabilitaci, protahování nebo akrobatickém cvičení. Při józe trošku klouže, a to i přesto, že má na svém povrchu kulaté výstupky. I tato podložka disponuje kovovými oky pro zavěšní a je omyvatelná.

Yoga podložka Escape růžová

escape-yoga-podlozka-ruzova
Ač má tato podložka jógu i v názvu, byla by škoda ji škatulkovat, její spektrum využití je totiž mnohem širší. Je nižší, a přitom měkká a lehoučká. Příjemná na dotek a protiskluzová spodní část. Při pozicích náročnějších na balanc po ní trošku kloužou ruce, ale k podlaze drží jako přibitá. Díky dvěma kovovým okům je lze efektivně a hygienicky skladovat ve stojanech. Navíc je vyrobena z EKO PVC bez jakýchkoliv toxických látek a je tedy šetrná k životnímu prostředí.

Yoga podložka Escape černá
yoga-podlozka-escape-cerna

Podobně jako její výše zmíněná kolegyně od značky Escape má široké spektrum využití. Díky tomu se hodí jak do fitness centra, tak do obýváku. Je nízká, má hrubší povrch a neklouže. Je tak akorát měkká, středová osa pro správný postoj končetin a k tomu kovová oka na zavěšení.

Protiskluzová podložka na cvičení TRX ®

trx-podlozka-na-cviceniDoma nebo venku? Kdekoliv. Hledáte pevnou a protiskluzovou podložku? Právě jste ji našli! TRX novinka, jejíž největší předností je odolnost a tvrdost. Je extrémně protiskluzová a extrémně pevná. Je sice těžší, ale dostanete k ní popruh, takže konec výmluv, je čas vstát a cvičit!

Porovnávací tabulka podložek na jógu a pilates

Vybavenifitness.cz

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *