Total Gym cvičení

Návod: Jak si zařídit domácí posilovnu a cvičit s celou rodinou

Tisíce tun železa. Fakt nepřeháníme. Tolik nevyužitých, zbytečně koupených strojů (a fitness nářadí) máme v ČR našoupáno pod postelemi nebo je v obýváku používáme jako příležitostné věšáky.

Jestliže si chceš vybavit domácí tělocvičnu, stojí to mnohem méně peněz (a zabere mnohem méně místa), než si myslíš.

Díky této pětici pomocníků budeš ve formě a docílíš rovnoměrného tréninku všech svalových skupin. Většina z nich nezabere téměř žádný prostor – pouze Total Gym je náročnější na „ubytování“, ale jeho komplexnost získáte jako bonus. Navíc lze snadno složit.

Ostatní z „party“ jsou extrémně skladní, takže je klidně můžeš přibalit do kufru i na letní dovolenou. Pusť se doma do funkčního tréninku.

Fitness se vrací ke svým kořenům!

5 TOP nářadí do domácího fitness

1. Pěnový válec na Pilates

Pěnový válec na Pilates

V počátečních fázích byl válec velmi hojně využíván mezi atlety, požadujících okamžité uvolnění svalového napětí. Postupem času si válec nalezl velkou oblibu při většině balančních cvičení vyžadujících preciznost provedení a silnou aktivaci hlubokého stabilizačního systému.

2. Vinilové jednoruční činky

činky jednoručky

Ženy tyto vinylové činky milují a díky velké škále hmotností lze využít nářadí pro jakoukoliv skupinovou lekci jako základní či doplňkové nářadí. Atraktivní barvy umožňují velmi snadnou orientaci při výběru ideální hmotnosti.

3. Balanční podložka BOSU

Balanční podložka BOSU

Díky BOSU je při cvičení zapojen hluboký stabilizační svalový systém. Tento systém je nezbytný pro správné držení těla jak při chůzi, tak při sezení. Nářadí BOSU lze používat dvěma základními způsoby – s pevným podstavcem na zemi a nebo naopak. Každá z těchto variací přináší unikátní spektrum cviků.

4. Double expander Tiguar

Gumová expander na cvičení

Dvě madla, dvě ochrany expanderu pro maximální komfort a dlouhou životnost vašeho nářadí. Double expander je vylepšené řešení klasického expanderu, kdy je na gumovou část navlečena ochranná vrstva zamezující přímého kontaktu pryžového expanderu s obuví.

5. Total Gym

total gym 1000 cviky

Total Gym je k dispozici jak pro domácí použití, tak pro profesionální a komerční účely. Jedná se komplexní stroj, na kterém procvičíš celé tělo. Total Gym zvládá ař 120 poloh a nahradí  kompletně vybavenou posilovnu. Systém využívá nakloněné roviny, díky které se určuje obtížnost cviku.

 

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *