| |

BOSU – 10 věcí, které je dobré vědět + TIP na senzační „růžový bosák“

Jestli se o nějaké pomůcce na funkční trénink dá říct, že doslova dobyla sály skupinových lekcí fitness, pak je to určitě balanční podložka BOSU. „Bosáci“ se nastěhovali do studií po celém světě. Pokud chcete být ve formě i vy, neměl by u vás doma rozhodně chybět.

A jelikož Valentýn klepe na dveře, máme pro vás TIP na skvělý dárek! Krásný růžový bosák, který udělá radost nejedné milovnici pohybu. Trénink s ním bude prostě zábava!

O tom, že BOSU dokonale rozvíjí „core“ neboli svaly středu vašeho těla (včetně těch nejhlouběji umístěných) + svaly pánevního dna, o tom jste již bezpochyby slyšeli. Víte ale například, jak o BOSU pečovat, abyste prodloužili jeho životnost?

10 ne tolik známých věcí o BOSU, které byste měli vědět:

Balanční podložka bosu – odkud se vůbec vzala a kde získala jméno?

1. Americký rodák

LionheartRadio-35_davidWeckBosu balance trainer pochází z Ameriky. Jeho vynálezcem je trenér David Weck. Název BOSU pochází z BOth Sides Up nebo-li použitelný z obou stran. Dokáže se totiž chovat podobně jako overball, ale otočením se změní v nestabilní pomůcku, která vás přinutí zatínat všechny svaly na těle a to při každém pohybu.

2. Kdy se představil?

Poprvé ho veřejnost mohla vidět v roce 1999, kdy byl představen dvanácti cvičícími muži v rámci experimentu Easter Illinois University. Prvními zákazníky byly tréninkové skupiny profesionálů z nejrůznějších odvětví.. BOSU však zaujalo především atlety.

3. Co dokázal neobvyklého?

Kromě toho, že zpevnil těla milionů lidí, podařilo se mu také postupně přilákat na skupinové lekce i hromadu mužů. Není divu. Který muž s rozumným zájmem o fitness by nechtěl vyrovnaně zapojovat při účinném cvičení svaly celého těla.

2

4. Kolik vydrží?

Cvičit a pomáhat může i klientům s velkou nadváhou. Unese až 136 kg.

5. Pozor na boty

Než na BOSU ball nastoupíte, pro jistotu si vždycky zkontrolujte podrážky, jestli v nich neuvízl ostrý kamínek nebo střípek. Čisté boty jsou základ.

6. BOSU a TRX

BOSU balance trainer lze účinně kombinovat s dalšími pomůckami. Velice oblíbený je například trénink BOSU s TRX závěsným systémem. Zkuste to a už nebudete chtít jinak ;-).

7. Jak BOSU skladovat?

Buď napuštěný nebo vyfouknutý, každopádně mimo místa, kam proniká přímé sluneční světlo. Škodí mu samozřejmě také mrazy (jako všem podobným materiálům) či naopak extrémnější vysoké teploty. Slunce i vyšší teploty mohou způsobit deformace.

8. BOSU a kalistenika

Věděli jste, že s BOSU můžete cvičit i jógu, pilates či kalanetiku? Propojením BOSU s jedním z těchto cvičení zefektivníte svůj trénink na maximum.

9. Údržba

Pravidelně BOSU otírejte od prachu, potu a dalších nečistot (ideálně vlhčenými neparfémovanými ubrousky nebo hadříkem). Lze použít i vlažnou vodu a slabý mýdlový roztok. Raději žádné chemikálie!

10. Buďte TOTALLY PINK!

bosu balanční podložka

Nádherný a atraktivní kousek. To je Růžové BOSU, se kterým si užijete stylový trénink a plno zábavy :-).

Ideální pro přilákání klientek do vašeho fitka, aby vám ho všechny kámošky záviděly 😉

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *