Foam roller - masážní pěnový válec na cvičení

Pěnový válec – VIDEO domácí cvičení na ploché břicho

Vypracované, nebo alespoň pevné břišní svaly, jsou před blížící se plavkovou sezónou navýsost „žádané zboží“. Přinášíme dva jednoduché cviky s pomůckou za pár korun, které vám k nim dopomůžou.

Foam roller cviky

Abyste dosáhli cíle – vybudování stabilnějšího core, zpevnění břišních svalů a zároveň hubnutí, potřebujete prakticky jen tři důležité ingredience:

  • Dostatek vůle provádět cvičení doma alespoň deset minut 3 x – 4 x v týdnu.
  • Vědět jak na to (viz. video v tomto článku od předního osobního trenéra Filipa Raptopulose)
  • Kvalitní pěnový válec, nebo-li foam roller.

Bez pomůcky s certifikátem kvality od prověřeného výrobce fitness nářadí, která se nezničí po několika použitích, je dostatečně pevná, aby snesla větší zátěž, a drží tvar, se neobejdete. Foam roller cviky jsou jednoduchá, ale velmi účinná disciplína, kterou zvládnou i začátečníci.

Podívejte se na video, jak na foam roller cvičení doma. Filip názorně ukáže dva základní a velmi účinné cviky: crunches a rolling.

Cviky opakujte co nejpomaleji alespoň třikrát během deseti minut.

Desetiminutovku si pak „naordinujte“ minimálně 3x týdně.

Filip

„Výsledky se dostaví za několik málo týdnů. Když budete vytrvalí, do prázdnin se s břichem ještě hodně udělat dá.“

Nejde jen to, že posílíte oblast core a zkrátka budete (nejen) na léto vypadat mnohem lépe. Nezapomeňte, že každý trénovaný sval v těle zvyšuje váš klidový metabolismus a to znamená, že lépe spalujete kalorie dokonce i ve chvílích, kdy odpočíváte třeba u televize.

Foam roller vás pomůže dostat do formy.

Regenerace po cvičení: Nezanedbávejte ji, svaly si musí odpočinout. Nejúčinnější je lehnout si na záda, dát ruce za hlavu a zcela se uvolnit. Dbejte na správné hluboké dýchání. Nebo můžete použít k protažení gymball.Fitness motivace

Břišní svaly zblízka:

Lidské tělo je dokonalý mechanismus. Co možná nevíte o břišních svalech?

Přímý sval břišní (Musculus rectus abdominis) je největším břišním svalem. Horizontálně jej dělí 3-4 šlachovité přepážky a vertikálně bílý vazivový pruh zvaný linea alba. Věděli jste, že počet „kostiček“ nebo lidově řečeno „buchet“ je dán geneticky? Jde o největší z břišních svalů, udávající tvar břicha). Aby byl viditelný, musíte dosáhnout nízkého procenta tělesného tuku

Vnější šikmý sval břišní tvoří první vrstvu svalů na bocích a posiluje se rotacemi trupu nebo případně úklony do stran. Doplňte jimi Filipovy cviky.

sixpack-anatomie

Vnitřní šikmý sval břišní (Musculus obliquus internus abdominis) rotuje trup směrem ke své straně, tedy přímo proti vnějšímu šikmému svalu břišnímu. Jde o nejhlubší vrstvu bočních břišních svalů a přímo patří do hlubokého stabilizačního systému páteře.

Nezapomínejte, že máte i zadní (dorzální) břišní svaly, navíc často bývají zkrácené a je potřeba je důsledně protahovat.

Mohlo by vás zajímat: Foam roller – Fakt dobré důvody, proč se nechat převálcovat

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *