Hubnutí s pomocí činky – Jak nastartovat metabolismus

Chcete zhubnout a poohlížíte se po vhodném pohybu, který by vám v tom pomohl? Než se vrhnete na běhání, chůzi nebo kolo, pořiďte si domů možná překvapivého spojence. Činku.

Máme hned na začátek jeden skvělý tip: Nakládací činku od Tiguar power gym.

tiguar

Přední trenér Václav Rázl sice nevylučuje, že běháním, chůzí nebo jízdou na kole se dá zhubnout, ale potřebujete k tomu hodiny času několikrát týdně. Opravdu je máte? Podle něho existuje ještě jedna spolehlivá cesta ke štíhlejší linii a zároveň lepšímu držení těla – budování svalů posilováním s lehčími činkami a vahou vlastního těla. Bude vám k němu stačit investice do nářadí (které ale rozpočet nezničí a rozhodně se vyplatí) a patnáct až třicet minut denně. Výsledky se dostaví.

„Přimějte tělo, aby intenzivněji spalovalo,“ doporučuje Václav Rázl. „Když přitlačíte, vybudujete svaly. A svaly budou dál pracovat pro vás, dokonce v klidu. Spalují už tím, že existují. Vás klidový metabolismus se zvýší a tělo „pálí“ tuky ještě dokonce den až dva po správně vedeném tréninku. Včetně hodin, kdy spíte, což je určitě skvělá zpráva, že?“

To ale nejsou všechny benefity! Vědci prokázali, že po tréninku s činkami, který provozujete tři měsíce v režimu (3 x týdně 15 minut) se zvyšuje hustota kostí až o 20 %. Hladina osteokalcinu naroste a výrazně klesá riziko osteoporózy, což je důležitá informace zejména pro ženy v menopauze.

Pravidelné zátěžové cvičení s činkami snižuje riziko infarktu o 15 procent a nebezpečí mrtvice až o 40 procent! Jedním z nejmodernějších trendů v léčení pacientů s nemocemi srdce je cvičení s lehkými činkami.

Věděli jste, že cvičením s kettlebelly – slavnými činkami s úchytem – spálíte překvapivě hodně?

 

tiguar-kettle-bells

Patnáctiminutové cvičení se hravě vyrovná hodinovému běhu středním tempem nebo hodině aerobicu.

Jak zhubnout cvičením s kettlebellem? – VIDEO tréninky

Máte čtvrt hodiny?

https://www.youtube.com/watch?v=p4yo5vG_Iak

Máte půl hodiny?

Tip na dovolenou: Vezměte kettlebell na pláž!

https://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo

Milujete výzvy? Máme pro vás letní BONUS:

kettlebell3df5acac286c50e69b292de55e91743d

Mohlo by vás zajímat: Hubnutí se švihadlem VIDEO

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *