| |

Proč vám Air Bike poskytne nejefektivnější kardio trénink bez ohledu na vaši kondici?

Toto „větrné“ kolo s nízkým nárazem a vysokým výkonem vám umožňuje ovládat odpor v závislosti na vaší námaze. Představte si eliptický trenažér, kde používáte ruce i nohy. Teď si představte, že při tom sedíte. To je AIR BIKE! Dnes je najdete jako součást kardio zóny v každém mocderním fitku. A velice oblíbené jsou i pro domácí posilovny.

AIR BIKE oceníte i jako součást kruhového tréninku, kde lze kombinovat činky, medicinbaly a jízdu na AIR BIKE – během 20ti minutového HIIT tréninku si dáte pořádně do těla!

Hlavní rozdíl při jízdě na běžném rotopedu a AIR BIKE je v odporu. Čím jedete na těžší převod, tím je to náročnější. Můžete být začátečník i zkušený sportovec a věřte, že to bude pro vás výzva. Je to ideální nástroj, protože bez ohledu na to, na jaké úrovni se nacházíte, bude vás tlačit k ještě lepším výkonům!

Je to jako jízda na kole do prudkého kopce a zároveň pumpování rukama

Můžeme toto kolo porovnat se spinningovým pouze v tom, že se na něm šlape. Jinak podobnosti končí. Také tlačíte, šlapete a taháte, takže je to opravdu trénink celého těla.

Říká se, že „tréninky nejsou lehčí, jen se stáváte silnějšími“. A toto tvrzení můžeme potvrdit. Po pravidelném používání AIR BIKE si všimnete, že máte lepší vytrvalost i při jiných aktivitách, například při běhu venku. A pokud se řadíte mezi zaneprázděné jedince, kteří chtějí co nejefektivnější trénink v co nejkratším čase, je pro vás AIR BIKE skvělou možností kardio cvičení. A to nejen ve fitku, ale i u vás doma, pokud si plánujete zařídit svůj fitness koutek nebo rovnou celý gym.

S AIR BIKE nejen že si procvičíte téměř všechny svaly v těle, ale tento trénink si zamilujete. Už jen kvůli kýženým výsledkům. To se o samotném veslování, spinningu nebo běhu říct nedá. Při šlapání, tlačení a tahání zapojujete prakticky všechny svaly, a když to děláte správně, zátěž poznáte ihned a výsledky snažení co nevidět.

Celkově, pokud jde o AIR BIKE, naše hodnocení je 10/10. I když se na trhu nachází více druhů kol AIR BIKE od různých značek, doporučujeme ten od Spirit. Nejen, že je námi odzkoušený, ale je i opravdu kvalitní a za příznivou cenu. Doporučujeme! Ačkoli je extrémně náročný (pravděpodobně nejnáročnější kardio stroj), je škálovatelný podle vaší úrovně zdatnosti. Oceňujeme také, že je tu možnost využít i nízkou zátěž pro ty, kteří takový trénink hledají. Nejvíce se nám však líbí, jak se po jeho použití cítíme dokonale. Všechny endorfiny vyplaveny, svaly rozžhaveny a kondice zajištěna :).

Zdroje: barbend.com, 3dfitness.cz

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *