SEXY trénink, který zažívá boom? Jednoznačně ten SILOVÝ!

Rok 2023 už nám nějakou dobu běží a mnozí z nás již pilně pracují na svých předsevzetích. Mezi ta nejpopulárnější patří bezesporu ta o zdravém životním stylu a pravidelném pohybu. Jaký trénink je pro vás ten pravý? Pro letošní rok podle průzkumu zažívá boom SILOVÝ TRÉNINK. Ten už není mylně považován jako trénink pro kulturisty, ale přiklání se k němu čím dál více lidí, kteří chtějí dobře vypadat, kvalitně žít a mít tělo, které funguje jak má.

Touha po skvělé kondici a dobře vypadajícím těle v dnešní době doplňuje i touha po správně fungujícím těle. Celkově méně pohybu vede k mnoha defektům na našich tělech. Bolavá záda, bolest za krkem, ochablé svalstvo a mnoho dalších neduhů dnes možná trápí mnohé z vás a to víc, než kdy dříve. Proto se opět do popředí dostává silový trénink, který má za následek nejen zdravotní výhody, ale i ty estetické. Jde o nové sexy cvičení, po němž budete zdravější, budete se lépe cítit, vyhýbat se nechtěným úrazům a navíc budete vypadat sakra dobře.

Plyoboxy, činky a vybavení pro funkční trénink jsou vepsány do tváří mladší generace návštěvníků fitness center. A proč jsou činky a závaží sexy? Jsou to jednoduše nástroje, které vám pomohou vytvarovat postavu. Vždy je to o svalech a nízkém tělesném tuku. Jde o to konečně dělat ty správné a často i zábavné cviky, které lze vidět na bezpočtu kanálů sociálních médií. Pryč jsou dny, kdy činky se stojany stály osaměle v rohu. Silový trénink je opět na vrcholu a patří do trendových cílových skupin.

ČASOVÝ FAKTOR
Silový trénink by měl být také prováděn ve zvládnutelném časovém rámci, aniž byste museli cvičit stovky opakování, což by mohlo vést k nesmyslnému přetěžování svalů a oddálení kýžených výsledků. Je dobré tento typ tréninku kombinovat i s jinými druhy cvičení.

PRIORITA: VZHLED JE VŠECHNO
Zejména pro generaci Z jde o to vypadat dobře, mít svalnatá a vyrýsovaná těla, „být vidět a být viděn“. Kde lze najít podobně smýšlející lidi se stejnými cíli? Přesně tak, v gymech!

FITKO JAKO DRUHÝ DOMOV
Každý člověk hledá svou skupinu, ve které jsou jasně definována očekávání, hodnoty, vzorce jednání a chování. Nejen pro mladou generaci nabízí fitko místo, kde může být každý tím, čím chce. Ve fitness se totiž mohou kromě svalů zrodit i hluboká přátelství. Tak proč toho nevyužít a nespojit příjemné s užitečným?

JAK NA MOTIVACI?
Abyste pravidelně cvičili a těšili se z výhod zdravého životního stylu, je potřeba abyste dodržovali pravidelnost a rutinu. Důležitá je v tomto ohledu motivace a také to, aby vás takové cvičení prostě bavilo. Rozhodující roli zde hraje pestrost. Fitness studia nabízejí vysokou míru rozmanitosti nejen s v rámci silového tréninku, ale i s dynamickými koncepty od funkčního tréninku a cvičení s volnou vahou až po předem naplánovaná cvičení jako jsou skupinkovky nebo kruhové tréninky. Není náhodou, že různorodé a zábavné fitness kurzy jsou nejefektivnějším způsobem, které cvičenci prostě milují. Motivace na vysoké úrovni, trénování kognitivních dovedností, promyšlené a progresivní koncepty, které spojují současné trendy, atraktivní tréninkové prostředí i samotná komunita cvičenců. To vše je součástí fitness center budoucnosti a to vše nadšenci do fitness jednoduše vyhledávají.

Stále ještě nevíte do jakého druhu cvičení se pustit? Věříme, že jsme vás alespoň trochu motivovali se pustit do silového tréninku, který může být zábavný, pestrý a hlavně prospěšný :).

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *