|

Správný trénink je základ, říká účastnice Olympijských her v Riu Kateřina Kudějová

Všechny zraky se v těchto dnech upínají na jedno jediné místo – a tím je brazilské Rio de Janeiro. Ale tentokrát ne kvůli slavnému karnevalu, ale protože právě tady 5. srpna odstartují LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY.
Svoji premiérovou účast si na hrách vybojovala také kajakářka a české želízko v ohni KATEŘINA KUDĚJOVÁ.
A jak ona sama trénuje a jak se připravila na vyvrcholení sezóny si můžete přečíst v našem krátkém rozhovoru.

Kudějová na lodi

*Zdroj Facebook Kateřina Kudějová

Katko, jaké je tvé oblíbené nářadí, se kterým cvičíš a proč?

Mé oblíbené nářadí je určitě TRX®, na kterém máme postavené veškeré naše posilovny. Je to vlastně cvičení s vlastní váhou, takže oproti zvedání činek je to určitě zdravější a lze s ním posilovat celé tělo. Navíc ho člověk lehce sbalí kamkoliv na cesty a nezabere mu v zavazadle téměř žádné místo.

TRX popruhyTRX® závěsný systém

Pak také využíváme BOSU a nafukovací míč na rovnováhu, medicinbal na rozehřátí, hrazdu na shyby a některé další vybavení. Moc ráda také využívám běhací pás, docela bych ho chtěla i domů, obzvláště v zimních měsících bych ho využívala a nejčastěji určitě během Vánoc při koukání na pohádky:-) Zato rotopedu moc nefandím. Nechci totiž, aby mi svalnatěly nohy, tak si dávám ten nejlehčí převod a pak se buď moc flákám anebo musím makat.

Oblíbené místo pro trénování?

Oblíbené místo, co se týče běhání je pro mě určitě v přírodě. Když jsem byla na Novém Zélandu, tak jsem běhala klidně i každý den přes hodinu. V zimě se ale přírodě velkým obloukem vyhnu a radši zůstanu doma v teploučku. Jinak pádlování a vůbec naší přípravu zbožňuju v Austrálii nebo v Arabských Emirátech. Samozřejmě mám ráda i naší umělou dráhu v Troji, která je specifická svými vlastnostmi oproti jiným slalomovým drahám v cizině.

Kudějová, Prskavec

*Zdroj Facebook  Český Olympijský tým

Jaký sport by sis chtěla vyzkoušet, případně by sis dovedla představit, že bys v něm reprezentovala?

Když jsem byla mladší, mým prvním sportem byly akvabely, takže jsem vždycky dobře plavala. Ale asi zdaleka nemám takové kvality, abych mohla reprezentovat naší zem. Ale určitě bych zkusila plavaní.

A chystáš se navštívit nějakou disciplínu na LOH v Riu?

Možná i díky tomu bych se chtěla jít podívat hlavně na plavaní a dálkové plavaní. Plus bych se šla podívat a fandit naším pětibojařům, bohužel v pulce OH se ale s nimi vystřídáme a pojedeme domu, takže se tam ani nepotkáme. Pokud to půjde, tak půjdu fandit každému Čechovi bez ohledu na sport, jelikož podpora je důležitá a já nám všem držím moc palce.

Kudějová, Prskavec 2

*Zdroj Facebook  Český Olympijský tým

Kačko, držíme palečky, ať se závod pod pěti kruhy vydaří!
Pondělí: 8.8.2016  17:30 – 21:00 – Kvalifikace
Čtvrtek: 11.8.2016  17:30 – 21:00 – Semifinále a finále

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *