HUDBA PATŘÍ K OSOBNOSTI KAŽDÉHO INSTRUKTORA

Jak vybrat k lekcím tu správnou muziku? Odpověď na tuto otázku by bylo možné vyvážit zlatem. Každý radí něco jiného. Každému sedí něco jiného. My se proto ptali odborníka na slovo vzatého – trenéra a instruktora Davida Hufa.

img00008

Jestli si instruktor vybere hudbu klasickou nebo rockovou, to už je na něm. Vždycky by to ale měl být on a jeho styl. Dokážete si představit, že bych třeba cvičil na stejnou muziku jako Olga Šípková? To by přece nešlo. Olga má hudbu takovou taneční a milou, já potřebuju spíš tvrdší. Hudba prostě patří k osobnosti každého instruktora.

„Hudba, to je takový design celé hodiny.“

Chci jim předávat poselství. Nikdy jsem nebyl na moc složité choreografie. V první řadě to totiž děláte pro lidi. Cílem tedy je, aby se dokázali celou sestavu naučit. Chci, aby pochopili, že to je jejich pohyb, jejich lekce. Správna hudba to orámuje, přidá tu potřebnou osmičku a hlavně emoci.  

Hudbu vybírám velmi pečlivě. Každý ale tíhne k tomu, co má rád. Za mě je to určitě rytmická muzika jako rap, house, drums apod.

„Kolikrát se mi stalo, a to vážně nekecám, že při těch lekcích jsme se dostávali do úplné euforie. Před těmi deseti lety to byly šílené diskotéky. To byla pecka. „

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *