|

Máte málo času? Zkuste desetiminutový trénink HIIT!

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý 10 minutový HIIT trénink, zkuste tuto sestavu cviků, kterou využijete především když nemáte moc času. Podle vědeckých poznatků se přínosy vysoce intenzivního intervalového tréninku mohou rovnat těm z vytrvalostního tréninku a lze jich dosáhnout za kratší dobu.

Stačí 10 minut cvičení?

Tento fitness trénink je vhodný pro domácí cvičení a je dostatečně krátký na to, abyste ho snadno zařadili do svého denního rozvrhu. Každodenní desetiminutové cvičení vám pomůže zlepšit celkový zdravotní stav a posílit různé svalové skupiny.

Vaše 10minutové cvičení HIIT

Celé cvičení trvá celkem 10 minut a skládá se ze 6 cviků s vlastní vahou bez potřeby vybavení. Cvičení lze provádět doslova kdekoli: doma i venku. HIIT trénink spočívá ve střídání krátkých fází intenzivního cvičení s méně intenzivními intervaly nebo odpočinkovými pauzami. My budeme cvičit po kolech – v rámci jednoho kola si zacvičíte všechny cviky a pauzy zařadíte mezi jednotlivými koly.

Začněte s lehkým joggingem a pokračujte prvním kolem těchto cviků:
Dřepy – 10x
Dřepy s výskokem – 10x
Chůze od těla (ukázka níže) – 10x
Kliky – 10x
Prkno – 20 sekund

Po dokončení prvního kola odpočívejte, dokud vám tepová frekvence neklesne na 120tepů/min. Potom můžete začít druhé kolo stejných cviků. Takto to opakujte do 10 min. Ve druhém a třetím kole můžete u dřepu s výskokem zvedat kolena až k pasu pokud chcete trénink zintenzivnit. A pokud ho chcete naopak trochu zvolnit, tak vyměňte dřepy s výskokem za dřepy se zvedáním pat.

Zjistětě o HIIT více a přečtěte si článek: Proč zkusit intervalový trénink HIIT trénink?

Jak provádět cvik „chůze od těla“

Začněte ze stoje s chodidly na šířku boků. Ohněte se a dotkněte se špiček nohou (snažte se držet nohy rovně). Odručkujte, dokud nebudete v pozici prkna… tam vydržte 3 sekundy a pak se rukama vraťte zase zpět k nohám a vraťte se do stoje.

Další HIIT tréninky

Pokud hledáte další rychlé cvičení, můžete se podívat na tento 12minutový HIIT trénink pro vyrýsované břicho a pevný zadek. Nebo zkuste oblíbený HIIT trénink s TRX závěsným systémem!

U HIIT tréninků můžete využít i různé fitness pomůcky pro zintenzivnění cvičení. Například minibandy u dřepů, zátěžovou vestu, kettlebelly, činky, lodní lana, švihadlo atp. HIIT tréninky můžete různě kombinovat a obměňovat, zachováte si tak pestrost a cvičení vás bude bavit! Tak s chutí do toho.

P.S.: Bezpečnost je vždy na prvním místě. A pokud s cvičením začínáte, poraďte se se svým fitness trenérem a zkuste třeba první lekci HIIT tréninku pod jeho odborným dohledem. Dále se ujistěte, že pijete dostatek tekutin, nosíte vhodné oblečení a cvičení provádíte ve vhodném prostoru. Technika je nejdůležitější a nic by vás nemělo bolet. Pokud pocítíte bolest, nepříjemné pocity nebo nevolnost, přestaňte cvičit a poraďte se se svým trenérem. Přejeme vám hodně úspěchů a splněných cílů při vašem cvičení!

Zdroj: www.keepitsimpelle.com

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *