|

Nápady na domácí posilovnu pro malé prostory

Buďme upřímní, jednou z největších výzev při cvičení doma, zejména když bydlíte v menším bytě, je najít způsob, jak uskladnit všechno své vybavení. Pokud se snažíte najít způsob, jak uložit vybavení domácí posilovny, nezoufejte. Existuje řada kreativních a cenově dostupných řešení pro skladování. Zde je několik nápadů, které vám pomohou začít:

1.Využijte prostor na stěně

Jedním z nejlepších způsobů, jak ušetřit místo v malé domácí posilovně, je využít prostor na stěnách pro skladování. Činky, kettlebelly a další těžké vybavení můžete zavěsit na háčky nebo stojany, pokud jsou vaše stěny dostatečně pevné.

Nástěnné police můžete použít také k uložení menších předmětů, jako jsou posilovací gumy, podložky na jógu a láhve s vodou.

Nemusí se jednat ani o stěnu v jednom z hlavních prostorů… pokud máte doma úložnou skříň, můžete zvýšit kapacitu využitím prostoru na stěně v ní.

2. Investujte do úložné skříně

Úložná skříň je skvělý způsob, jak udržet vybavení domácí posilovny uspořádané a mimo dohled. Pokud máte poměrně velkou předsíň, je to skvělé místo, kam ji umístit, aby se do ní daly uložit i věci jako boty a deštníky.

K dispozici je spousta různých typů úložných skříní, jako jsou volně stojící skříně nebo dokonce skříně, které lze namontovat pod stůl. Můžete použít i skříňku ve stylu „skříňky“ ze staré školy… ve světlé barvě, která jim dodá trochu charakteru.

3. Použijte lavičku a různé koše

Koše jsou skvělým způsobem, jak uložit menší předměty, jako jsou posilovací gumy, pěnové válce a lahve s vodou. Koše a košíky můžete uložit buď na police, nebo na podlahu.

4. Kreativně řešte ukládání

Pořízení jedné z těch postelí, které se zvednou a promění v plnohodnotný regál, může být finančně nedostupné, ale pokud budete kreativní, mohou existovat cenově dostupnější úložná řešení.

Zde je několik nápadů:

5. Použití úložného prostoru pod postelí

Ať už se jedná o volnou ložnici, nebo hlavní ložnici, úložný prostor pod postelí je dobrou volbou. Pořiďte si několik košů, přihrádek nebo zásuvek, které se vejdou pod postel, a uložte do nich své vybavení.

6.Pokud máte garáž, využijte ji

Pokud máte garáž, je to ideální prostor pro zřízení malé domácí posilovny. Pozvěte si na to klidně i profesionály, a uvidíte, co s prostorem a vybavením vykouzlí. Využijí určitě každý centimetr čtvereční a vše zařídí tak, aby se vám ve vašem novém domácím fitness dobře cvičilo.

Doufejme, že vám tyto nápady na skladování domácí posilovny poskytly podněty k zamyšlení, jak využít jakýkoli prostor, který máte k dispozici.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *