|

HIIT – Intervalový trénink vám nakopne metabolismus do dalšího dne

Spalte 800 kcal během pouhých 45 minut a nakopněte svůj metabolismus do dalšího dne

800calJak často si dopřáváte jídlo z fast foodu? Jednou měsíčně? Jen když máte kocovinu? Nebo si jej nedáváte vůbec kvůli lepšímu zdravotnímu (a peněžnímu) stavu? Sázíme, že je to zhruba někde uprostřed.

Pokud jsme se trefili, nezoufejte. Podle nového výzkumu si mileniálové (generace sociálních médií, snapchatu, apod.) objednávají jídlo ve fast foodu až 10× do měsíce. To je 5× více než u jejich starších vrstevníků, přičemž jeden z deseti ve věkovém rozmezí 18-35 let připouští, že si jídlo z rychlého občerstvení dopřává alespoň jedenkrát za den.

Pokud jste se tento víkend utrhli ze řetězu a užívali jste si nezdravého jídlo co hrdlo ráčí, určitě uvítáte náš tip na výživný intervalový trénink. Pokud takový ranní HIIT trénink zařadíte do pravidelné fitness rutiny, můžete své víkendové excesy kompenzovat inteligentním způsobem.

Za tento 45minutový okruh spálíte až 800 kcal, pořádně se zapotíte a nabijete výbušnou energií, která pomůže přečkat dlouhý pracovní den.

Pro všechny cviky platí:  4 série, 20 sekund cvičení / 10 sekund odpočinku

  • Angličáky s medicinbalem

Zaujměte polohu prkna, ruce spočívají na míči. Přitáhněte obě kolena k hrudníku, vyskočte nahoru a zvedněte míč nad hlavu.

  • Šlehy s lodním lanem

Uchopte lano a postavte se 15-20 od jeho ukotvení. Každý konec držte v jedné ruce, rozkročte nohy na šíři pánve. Začněte pohybovat rukama s rychlým střídáním polohy ramen. Když necháte jednu ruku klesnout dolů, zvedněte tu druhou. Pokračujte ve střídání levé a pravé ruky a šlehejte lanem nahoru a dolů co nejrychleji to půjde.

Nastavte si pohodlnou vzdálenost od plyo boxu s nohama rozkročenýma na šíři ramen. Vyskočte nahoru do polohy ¾ dřepu a pomozte si přitom rukama. Snažte se na plyo box doskočit co nejjemněji. Vraťte se opatrně zpět a opakujte.

Stůjte s mírně pokrčenýma nohama na šíři pánve. Medicinbal držte nad hlavou v natažených rukách. Stoupněte si na špičky a práskněte s míčem vší silou o zem. Chyťte míč, když se vrací nahoru a opakujte.

  • Ruský twist

Posaďte se, pokrčte nohy a roztáhněte zhruba na šíři pánve. Závaží držte v natažených rukách, vytahujte se z ramen a držte rovná záda. Otáčejte trupem ze strany na stranu ve svižném tempu.

  • Výpady ve skoku

Zaujměte polohu výpadu. Koleno vepředu nejde před špičku, zadní koleno se téměř dotýká země. Vyskočte a ve vzduchu vyměňte nohy. Opakujte.

  • Angličáky

Ze stoje zaujměte polohu prkna, dokud stehna nejsou rovnoběžně s podlahou. Udělejte klik, přitáhněte kolena k hrudníku, vyskočte a vraťte se do původní polohy. Opakujte.

Stůjte s nohama rozkročenýma na šíři ramen, v každé ruce držte činku. Spouštějte tělo do hlubokého dřepu, dokud stehna nejsou rovnoběžně se zemí. Abyste se vrátili do původní polohy, odtlačte se od chodidel a pořádně zaberte.
 

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *