Chcete cvičit kdykoli a s celou rodinou? Zařiďte si domácí fitko

Taky se vždycky nadchnete do nějakého zajímavého fitness kousku, který občas slibuje i nějaké ty zázraky a který prostě musíte mít? Nejste sami. Každý z nás nějaké takové to nářadíčko má. Nejprve s ním cvičíme pravidelně, po několika málo týdnech či měsících naše nadšení pomalu opadá a po roce si možná ani nevzpomeneme, že ho máme.

1aa

Tolik nevyužitých, zbytečně koupených strojů a fitness nářadí máme „našoupáno“ pod postelemi nebo je používáme jako příležitostné věšáky oblečení.. Není to škoda?

Mnohem lepší řešení, které vás nemusí stát moc času ani peněž je domácí posilovna. Ani nemusí být nějak veliká, často si vystačíte s menší místností nebo jenom koutkem v pracovně či obýváku. Podle toho, kolik máte k dispozici místa, pak můžete volit jednotlivé fitness komponenty. Dáte přednost jednomu multifunkčnímu stroji Total Gym, na kterém můžete cvičit stovky různých cviků s vahou vlastního těla? Nebo si do stropu ukotvíte držák na závěsný systém a budete si užívat cvičení na TRX?

1b

Řešeních je mnoho a odpíchnout byste se nejprve měli právě od samotného prostoru, který pro vytvoření fitka plánujete. Samozřejmě je třeba přihlížet i k finančnímu rozpočtu. Ale dobrou zprávou je, že své fitness můžete zařizovat postupně. My radíme začít nejprve s drobným fitness nářadím pro základní cvičení. Vaši fitness sbírku pak můžete i nadále rošiřovat a tvořit k obrazu svému.

1a

Co ve vašem domácím fitku nesmí chybět?

Díky pětici pomocníků, o kterých se dozvíte níže, budete ve formě a docílíte rovnoměrného tréninku všech svalových skupin. Většina z nich ani nezabere takřka žádný prostor. Nechte se inspirovat a zařiďte si svou oázu zdraví a pohybu ještě dnes.

Extrémně skladné pomůcky si navíc můžete přibalit do kufru i na letní dovolenou. Pusťte se doma do funkčního tréninku a užijte si ho naplno!

5 TOP nářadí pro vaše domácí fitko

1. PĚNOVÝ VÁLEC

V počátečních fázích byl válec velmi hojně využíván mezi atlety, požadujících okamžité uvolnění svalového napětí. Postupem času si ale nalezl velkou oblibu při většině balančních cvičení vyžadujících preciznost provedení a silnou aktivaci hlubokého stabilizačního systému.

válce

2 . JEDNORUČNÍ ČINKY

Ženy tyto neoprenem potažené činky milují a díky velké škále hmotností lze využít nářadí pro jakoukoliv skupinovou lekci jako základní či doplňkové nářadí. Atraktivní barvy umožňují velmi snadnou orientaci při výběru ideální hmotnosti.

jednorucni-cinky-physical-0-5kg-10-kg

POLYURETHANOVÉ ČINKY

Pro muže se naopak budou hodit více tyto polyurethanové činky s větší zátěží. Vybrat si můžete v rozmetí od 2 do 50 Kg.

polyurethanove-jednorucky-physical-2-50-kg

3. GYMNASTICKÝ MÍČ

Díky cvičení na gymnastickém míči posílíte hluboký stabilizační svalový systém. Tento systém je nezbytný pro správné držení těla jak při chůzi, tak při sezení. Míč můžete využít i na sezení místo běžné židle. Další účinnou variantou k posílení stabilizačních svalů je také BOSU.

gymnasticky-miphysical

4. EXPANDERY

Dvě madla, dvě ochrany expanderu pro maximální komfort a dlouhou životnost vašeho nářadí. Expander neboli cvičící guma je univerzální posilovací pomůcka, kterou můžete uplatnit při kondičním kruhovém tréninku v posilovně, ale i při domácím cvičení. Díky všestrannosti lze provádět s expanderem nekonečné množství cviků, kterými posílíte celé tělo. Tyto expandery můžete doplnit také X-Bandy nebo oblíbené Power Bandy.

expander-physical-level-1-4

5. PODLOŽKA NA CVIČENÍ

V žádném fitku, ani tom domácím, se neobejdete bez kvalitní fitness podložky. Tato je vyrobena z latexového volného PVC materiálu s vnitřní bavlněnou vrstvou, která zabraňuje deformaci a skvěle vás podrží při jakémkoliv cvičení.

podlozka-na-jogu-bodyzen-se-stredovou-linkou

Je pro vás tento základní výběr málo? Zaměřili jsme se opravdu pouze to nejzákladnější vybavení, které by mělo fitko obsahovat. Na výběr je samozřejmě spousta dalších produktů, které vám vaše cvičení zpestří a se kterým budou vaše domácí tréninky prostě TOP. Podívejte se jaké další fitness nářadí by se vám mohlo hodit:

physical

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *