Nová fitness sezóna je tu! Připravte své fitko na TOP výkony

Podzim je už pomalu cítit ve vzduchu. Období letních dovolených končí a nastává pomalu čas vrátit se do starých kolejí. Začít opět pravidelně cvičit a jít si za svými cíly, kterým jsme přes léto dost možná dali taktéž pauzu. Nastává čas, kdy se do komerčních fitness center opět začínají vracet klienti a kdy se v domácích posilovnách opět naplno roztáčejí kola rotopedů a rozeznívá cinkot nářadí.

HIIT

PŘIPRAVTE SVÉ FITKO NA NOVOU SEZÓNU

Ať už jste trenér či majitel fitness centra nebo jen milovník pohybu s vlastním domácím fitkem, je čas na revizi. Čemu byste měli před novou sezónou věnovat pozornost.

1. VIZUÁLNÍ KONTROLA

Kromě kvalitního nářadí a fitness strojů je velice důležitá také funkčnost a čistota vybavení i samotného prostoru. Měli byste ve svém fitku provést vizuální kontrolu. Jsou věci na svém místě? Jsou čisté šatny a sprchy? Není potřeba vyměnit některé nářadí? Recepce i samotný vchod jsou prvotní vizitkou fitka, kterou můžete své klienty upoutat. Každý přeci chce na své klienty udělat ten nejlepší dojem.

tiguar-2017-four-elements-019-HR

2. KONTROLA STROJŮ A NÁŘADÍ

Nikdo si nepřeje jakýkoliv úraz, proto je důležitý pravidelný servis strojů a kontrola nářadí. Zkontrolovat byste měli i pevnosti spojů na konstrukcích a jejich případné dotažení. Opotřebení vybavení může být někdy zapříčiněno i nesprávným užíváním. Pokud máte popraskané či jinak zničené nářadí je na místě výměna za nové. Jen tak si užijete bezpečný a profesionální trénink.

3. ÚKLID A DEZINFEKCE

V dnešní době by měl být na čistotu kladen ještě větší důraz než kdy jindy. Zaměřit byste se měli i na výběr čistících prostředků. Je potřeba si uvědomit, že přípravky s obsahem alkoholu a chloru nejsou úplně vhodné pro fitness vybavení. Mohou totiž poškodit čalounění a gumové části. Kromě nevzhledných fleků mohou ztratit i své přirozené vlastnosti, což povede k nenávratnému poničení. Zvolte proto takový způsob čištění, který prodlouží životnost vašeho vybavení. Vybrat si můžete ze speciálních dezinfekčních prostředků určených přímo pro fitness sektor.

rVoPE6Qh

4. NEUSÍNEJTE NA VAVŘÍNECH

Vsaďte na vzdělávání. Udělejte si nějaký nový fitness kurz či workshop nebo navštivte jinou fitness lekci než jste zvyklí. Protože neustále se rozvýjet a zkoušet nové věci je prostě TOP :). Hromadu zajímavých kurů a workshopů najdete například v 3D FITNESS ACADEMY.

5. ÚSMĚV NA TVÁŘI

Poslední naší radou je vždy úsměv na tváři. Ať už vítáte své klienty ve fitku nebo cvičíte s radostí ve vlastní domácí posilovně. Cvičit s láskou a pozitivně naladěni totiž přináší mnohem víc. Jak rychlejší výsledky, tak i spoustu endorfinů a nové energie.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *