Fitness centra jsou podle průzkumů i nadále bezpečná

Dnešní doba není úplně lehká. Druhá vlna koronaviru mnohým znepříjemňuje život, práci i volnočasové aktivity, do kterých patří i návštěva fitness center. Máme pro vás ale dobrou zprávu. Podle nových výzkumů ve světě i u nás, i podle hygienických stanic, fitness centra nepřispívají k šíření Covid-19.

Spíše naopak, pohyb a zdravý životní styl by měl mít i nadále zelenou. A jelikož se vláda chystá přistoupit ke zpřísnění dalších epidemiologických opatření, musíme věřit, že právě fitness sektor bude i nadále fungovat na plné obrátky.

i7t2abzb

NOVÉ VÝZKUMY V USA A VELKÉ BRITÁNII

Podle časopisu Health Club Management, ve kterém jsou zveřejněny nejnovější studie fitness sektoru napříč americkými a britskými provozovnami, mají fitness centra skutečně minimální vliv na přenos Covid-19. Přesná čísla říkají, že se v Británii nakazilo přibližně 0,020 lidí na 10 000 návštěvníků z celkového počtu 1300 fitness center. Studie probíhala první tři týdny po znovuotevření během letních prázdnin. Celkem se tam evidovalo 8 milionů návštěv a z toho mělo pouze 17 lidí pozitivní test na Covid-19. A z řad fitness zaměstnanců to bylo pouhých 9 lidí. Americký tříměsíční průzkum hovoří podobně. Z 49,4 milionů členů napříč 2 873 posiloven a fitek bylo pouze 0,0023% členů pozitivně testovaných na Covid-19.

„Tato data spolehlivě ukazují, že fitness centra a kluby zdraví jsou při dodržování přísnějších hygienických opatření opravdu bezpečná,“ říká Brent Dardent, výkonný ředitel společnosti IHRSA.

academy_advancedgroup__79918__63495__49089.1542778758

PRŮZKUM FITNESS V ČESKÉ REPUBLICE

Také u nás se prováděl výzkum. Stojí za ním Česká komora fitness, která přišla s ne moc optimistickými výsledky. Bohužel během pandemie klesl celé polovině fitness center příjem. Poloviční návštěvnost a tudíž i poloviční příjmy způsobily, že mnoho českých klubů balancuje na hraně svého fungování, a pokud by přišly další restriktivní opatření, znamenalo by to pro většinu provozoven doslova boj o přežití.

Přitom právě pravidelný pohyb je nezbytným předpokladem dobré imunity a dobré fyzické i psychické kondice. Toto jsou však alarmující data, která Česká komora fitness shrnula v aktuálním průzkumu. Podívejte se na něj a posuďte sami vážnost situace.

Na závěr řekneme jen to, že musíme držet při sobě a nevzdávat se života bez sportu, pohybu a fitness. Buďme optimisti a nebojme se navštěvovat fitness centra a jiné kluby zdraví. A kdo dává přednost přeci jenom domácímu tréninku, tak na našem eshopu najdete všechny pomůcky a nářadí, včetně motivační hudby pro váš perfektní trénink ;).

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *