|

5 nejlepších fitness aktivit, díky kterým budete v kondici a shodíte pár kil

Pokud hledáte způsob, jak zlepšit svou kondici, spálit kalorie a dostat se do formy, kardio cvičení je tou správnou volbou. V tomto článku vám představíme 5 nejefektivnějších kardio aktivit, které vám pomohou shodit pár kil a přitom posílit srdce i celý kardiovaskulární systém. Navíc se podíváme na fitness pomůcky, které vám trénink zpříjemní a přinesou ještě lepší výsledky.

1. Běh – Klasika, která nikdy neomrzí

Běh je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších kardio aktivit. Spaluje obrovské množství kalorií, zlepšuje vytrvalost a posiluje svaly dolních končetin. Skvělou volbou je běh venku, který nabízí změny terénu a přírodní podmínky, ale i běžecký pás v posilovně či doma vám umožní přizpůsobit rychlost a sklon.

Tip: Pro intenzivnější trénink vyzkoušejte zátěžovou vestu, která zvýší náročnost běhu a spálí ještě více kalorií.

2. Skákání přes švihadlo – pořádný spalovač tuků

Skákání přes švihadlo není jen zábavou z dětství. Je to velmi účinná kardio aktivita, která procvičuje celé tělo a podporuje koordinaci. Stačí pár minut denně a vaše srdce začne bít rychleji, což vám pomůže zbavit se přebytečných kil.

Tip: Investujte do kvalitního švihadla, jako je například to od ESCAPE .

3. Jízda na kole – AIR BIKE

Ať už preferujete jízdu venku nebo na rotopedu, cyklistika je vynikající způsob, jak posílit nohy, zlepšit kondici a spálit kalorie. Různorodé terény a intervalový trénink vám umožní regulovat intenzitu cvičení. Když místo běžného rotopedu zvolíte AIR BIKE, dáte „záhul“ i horní polovině těla.

Tip: Při domácím tréninku zkuste AIR BIKE od SPIRIT, na němž si procvičíte spodní i horní část těla.

4. HIIT – Maximální výkon za minimum času

HIIT je kombinací krátkých intervalů maximálního úsilí a odpočinku, která skvěle zrychluje metabolismus. Tento styl tréninku můžete přizpůsobit jakémukoli kardio cvičení – běhu, cyklistice, nebo dokonce veslování. HIIT cvičení zaručuje, že budete pálit kalorie i dlouho po skončení tréninku.

Tip: Při domácím cvičení můžete zkusit intervalový trénink s kettlebellem nebo TRX pro ještě efektivnější zapojení celého těla během intervalů.

5. Veslování – Celotělový trénink pro rychlé výsledky

Veslovací trenažér je skvělý na posílení celého těla, protože aktivuje svaly nohou, břicha, zad i paží. Navíc je to kardio cvičení s minimálním dopadem na klouby, což oceníte, pokud vás trápí bolesti v kolenou nebo kotnících. Vysoká intenzita veslování zajišťuje efektivní spalování kalorií.

Tip: Doporučujeme veslovací trenažér Total Gym, na kterém si užijete veslování na nakloněné rovině, díky čemuž můžete zintenzivňovat svůj trénink.

Zlepšit kondici a shodit pár kil nemusí být složité ani nudné. Zkuste jednu nebo více z těchto aktivit a přidejte do tréninku fitness pomůcky, které vám umožní maximalizovat výsledky. Ať už běháte, skáčete přes švihadlo nebo preferujete veslování, důležité je najít si něco, co vás bude bavit. S pravidelností a správným vybavením se výsledky dostaví rychleji, než byste čekali!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *